В есенно-зимния сезон ароматът на ябълки и канела създава стоплящо душата усещане за уют. И няма много на какво друго да ни напомни, освен на току-що изпечен разкошен домашен сладкиш.

Добрата новина е, че за да си приготвим такъв, не е нужно да се суетим дълго време в кухнята. Нито да пазаруваме куп продукти. Трябва да признаем, че лесните и бързи рецепти са ни любими и следващата е точно такава.

Освен това крайният резултат определено не разочарова - получава се превъзходен ябълков тарт - ароматен, маслен и със закачлива "глазура". Ето как да си го приготвим по рецептата на Delish.

Необходими съставки:

  • 4 сладки ябълки - обелени, почистени и нарязани на тънки полумесеци
  • 1/2 ч. захар
  • сокът от 1/2 лимон
  • щипка индийско орехче
  • 60 гр масло
  • бутер тесто
  • 1 голямо яйце, леко разбито
  • 30 мл ром или коняк

Начин на приготвяне:

Първата ни стъпка е да пуснем фурната да се загрее на 200 градуса и да постелим хартия за печене върху тава.

Междувременно в голяма купа слагаме обелените, почистени и нарязани на тънко ябълки, добавяме захарта, лимоновия сок, щипката индийско орехче и разбъркваме.

След това поставяме бутер тестото в тавата, върху хартията за печене, и го набождаме с вилица, като избягваме краищата. Печем го за 15 минути, после вадим от фурната и подреждаме нарязаните ябълки, като леко ги застъпваме, отново избягвайки краищата.

Следващата стъпка е да намажем ябълките отгоре с малко, а бутер тестото с яйцето. Тогава вече десертът е готов да влезе отново във фурната, този път за 20 до 25 минути или докато краищата станат златисти.

След като ябълковият тарт е готов, по желание можем да го напръскаме с ром или пък коняк, за да е в по-френски стил.

 

 

Източник: lifestyle.bg