Необходими продукти:

  • патешки сърца - 500 г
  • лук - 3 големи глави кромид
  • олио
  • магданоз

За маринатата:

  • червено вино - 2 ч.ч. сухо
  • соев сос - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.

 

Начин на приготвяне:

В голяма купа се смесват ситно нарязания чесън, виното, соевия сос, солта, чернияt пипер и олиото. Всичко се разбърква добре.

Патешките сърца се разрязват на половинки и се измиват. Подсушават се и се изсипват в маринатата. Мариноват се за 1 час.

Лукът се нарязва на едро и се изсипва в предварително намазнена с олио тава.

Отгоре се добавят сърчицата. Останалата марината се изсипва върху тях.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Преди да се сервират, се поръсва със ситно нарязан магданоз.