
Необходими продукти:
- патешки сърца - 500 г
- лук - 3 големи глави кромид
- олио
- магданоз
За маринатата:
- червено вино - 2 ч.ч. сухо
- соев сос - 3 с.л.
- чесън - 2 скилидки
- сол
- черен пипер
- олио - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
В голяма купа се смесват ситно нарязания чесън, виното, соевия сос, солта, чернияt пипер и олиото. Всичко се разбърква добре.
Патешките сърца се разрязват на половинки и се измиват. Подсушават се и се изсипват в маринатата. Мариноват се за 1 час.
Лукът се нарязва на едро и се изсипва в предварително намазнена с олио тава.
Отгоре се добавят сърчицата. Останалата марината се изсипва върху тях.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
Преди да се сервират, се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти






Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив


