Необходими продукти:
- патешки сърца - 500 г
- лук - 3 големи глави кромид
- олио
- магданоз
За маринатата:
- червено вино - 2 ч.ч. сухо
- соев сос - 3 с.л.
- чесън - 2 скилидки
- сол
- черен пипер
- олио - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
В голяма купа се смесват ситно нарязания чесън, виното, соевия сос, солта, чернияt пипер и олиото. Всичко се разбърква добре.
Патешките сърца се разрязват на половинки и се измиват. Подсушават се и се изсипват в маринатата. Мариноват се за 1 час.
Лукът се нарязва на едро и се изсипва в предварително намазнена с олио тава.
Отгоре се добавят сърчицата. Останалата марината се изсипва върху тях.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
Преди да се сервират, се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин