Продукти:

  • пресен лук - 1 връзка
  • лапад - 1 връзка
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • чесън
  • сирене
  • олио
  • масло
  • джоджен - пресен, може сух
  • яйца - 2 бр.

 Начин на приготвяне:

Бурания с лапад, а у дома повече е познато това ястие като лапад с кисело мляко и сирене. В детството си много го обичах, така е и до днес.

Как го правя аз? Измивам връзка пресен лук и лапад, почиствам и режа на не много дребно.

Сгорещявам две-три лъжици олио и мъничко масло, пускам първо лука да омекне при непрекъснато бъркане и след това и лапада. Слагам няколко листа див чесън и пресен джоджен.

Посолявам и слагам кофичка кисело мляко, бъркам, оставям на слаб котлон да къкри малко и добавям две яйца. Бъркам кашата за стягане на яйцата.

Изключвам котлона и прибавям натрошено сирене, количество по желание, и чер пипер.