
Продукти:
- пресен лук - 1 връзка
- лапад - 1 връзка
- кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
- чесън
- сирене
- олио
- масло
- джоджен - пресен, може сух
- яйца - 2 бр.
Начин на приготвяне:
Бурания с лапад, а у дома повече е познато това ястие като лапад с кисело мляко и сирене. В детството си много го обичах, така е и до днес.
Как го правя аз? Измивам връзка пресен лук и лапад, почиствам и режа на не много дребно.
Сгорещявам две-три лъжици олио и мъничко масло, пускам първо лука да омекне при непрекъснато бъркане и след това и лапада. Слагам няколко листа див чесън и пресен джоджен.
Посолявам и слагам кофичка кисело мляко, бъркам, оставям на слаб котлон да къкри малко и добавям две яйца. Бъркам кашата за стягане на яйцата.
Изключвам котлона и прибавям натрошено сирене, количество по желание, и чер пипер.
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди

От жаравата до фурната: Историята на гювеча

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта


Зеленски започна среща със специалния пратеник на Тръмп

Трагедия в Първомай! Съпруга на полицай е убита в дома си



Провеждат мащабно почистване в „Столипиново"
