Необходими продукти:
- кори за баница - 1 пакет (аз използвах Фамилия)
- олио - 1/2 ч.ч. за намазване на корите при навиване
За плънката:
- яйца - 4 бр.
- сирене - 400 г
- олио - 1/2 ч.ч.
- брашно - 1 ч.ч.
- кисело мляко - 1/2 кофичка
- сода за хляб - 1 ч.л.
С това ще намажете отгоре:
- яйца - 1 бр.
- масло - 50 г (нарязано на малки парченца)
- сусам - бял и черен
Начин на приготвяне:
- Продуктите за плънката се разбиват добре и накрая се прибавя и сиренето.
- Вземат се корите. Всяка кора се намазва с малко олио, наръсва се с плънката и се завива на руло. Нарежда се в кръг в намазнена тава.
- След като всички кори са навити и наредени, баницата се намазва с разбито яйце, разпръскват се парченцата масло и се наръсва с двата вида сусам.
- Пече се на 220-230 градуса, като не е задължително фурната да е загрята.
- Когато е готова нашата вита баница, се изважда и се завива с кърпа, за да се задуши.
Рецепта: Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 21:32
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 21:32
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 21:32
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 21:32
1897
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 21:32
1982
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 21:32
11398
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 21:32
9739