Необходими продукти:
- кори за баница - 1 пакет (аз използвах Фамилия)
- олио - 1/2 ч.ч. за намазване на корите при навиване
За плънката:
- яйца - 4 бр.
- сирене - 400 г
- олио - 1/2 ч.ч.
- брашно - 1 ч.ч.
- кисело мляко - 1/2 кофичка
- сода за хляб - 1 ч.л.
С това ще намажете отгоре:
- яйца - 1 бр.
- масло - 50 г (нарязано на малки парченца)
- сусам - бял и черен
Начин на приготвяне:
- Продуктите за плънката се разбиват добре и накрая се прибавя и сиренето.
- Вземат се корите. Всяка кора се намазва с малко олио, наръсва се с плънката и се завива на руло. Нарежда се в кръг в намазнена тава.
- След като всички кори са навити и наредени, баницата се намазва с разбито яйце, разпръскват се парченцата масло и се наръсва с двата вида сусам.
- Пече се на 220-230 градуса, като не е задължително фурната да е загрята.
- Когато е готова нашата вита баница, се изважда и се завива с кърпа, за да се задуши.
Рецепта: Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за карфиол с кашкавал на фурна
15.12.25 23:15
218
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
14.12.25 23:15
1855
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
13.12.25 23:15
1990
Акценти
Виж всички
Възстановяват от утре движението по „Брезовско шосе"
15.12.25 15:30
3806
Напусна ни поетът Иван Ройдов
15.12.25 21:45
1146
МТС придобива активи на територията на летище Пловдив
15.12.25 15:10
2825