Необходими продукти:

  • кори за баница - 1 пакет (аз използвах Фамилия)
  • олио - 1/2 ч.ч. за намазване на корите при навиване

За плънката:

  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.

С това ще намажете отгоре:

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г (нарязано на малки парченца)
  • сусам - бял и черен

Начин на приготвяне:

  1. Продуктите за плънката се разбиват добре и накрая се прибавя и сиренето.
  2. Вземат се корите. Всяка кора се намазва с малко олио, наръсва се с плънката и се завива на руло. Нарежда се в кръг в намазнена тава.
  3. След като всички кори са навити и наредени, баницата се намазва с разбито яйце, разпръскват се парченцата масло и се наръсва с двата вида сусам.
  4. Пече се на 220-230 градуса, като не е задължително фурната да е загрята.
  5. Когато е готова нашата вита баница, се изважда и се завива с кърпа, за да се задуши.

 

 Рецепта: Gotvach.bg