Ето какво ни е небходимо:

кроасани - 6 бр. с масло
прясно мляко - 1 л
пудинг ванилия - 
пудинг шоколад - 
захар - 12 с.л.
шоколадов ковертюр - 150 г
краве масло - 50 г
филирани бадеми - за поръсване

Начин на приготвяне


Кроасаните се разрязват надлъжно на две. Половината от тях се нареждат във форма с подвижен борд.

В два отделни съда се приготвят двата вида пудинг, по указанията на опаковката.

За тяхното приготвяне са ни необходими млякото и захарта. Наредените половинки кроасани се заливат с шоколадовия пудинг.

Отгоре се нареждат останалите половинки кроасани. Те се заливат с ваниловия пудинг. Тортата се слага в хладилник за няколко часа, докато се стегне кремът.

На водна баня се разтопява шоколадовият кувертюр.

Украсата на шоколадовата торта е въпрос на собствен избор, в случая филирани бадеми и коктейлни череши.