Навярно сте чували за нашумялата рецепта за орис със сьомга и листа нори, наподобяваща суши, но в купа. Рецептата е лесна и достъпна, здравословна и вкусна.
Необходими продукти:
1 варено филе от сьомга
1 чаша варен суши ориз
1 кубче лед
1 с.л. Соев сос
1 с.л. Майонеза
1 с.л. Основен сос „Sriracha” или „ Kimchee”
½ авокадо, нарязано
¼ чаша сушени водорасли (листа „нори”)
Нарязан кориандър
Начин на приготвяне:
За начало ви трябва сварена или изпечена вече сьомга, която да накъсате с вилица в купа. Добавете и сварения суши ориз към сьомгата. Ако те не са топли или на момента сготвени, поставете кубче лед в средата на чинията и го загрейте в микровълновата, докато се затопли. След като го извадите от микровълновата, се уверете, че са достигнали желаната от вас температура. Следващата стъпка е да се добавят сосовете. Няма значение от тяхната последователност, но се добавят соев сос, сос шрирача и майонеза към сместа от затоплените сьомга и ориз. След това разбъркайте добре и прибавете нарязано авокадо и кориандър. По желание хапвайте с листа „нори”.
@emilymariko ????
♬ original sound - Emily Mariko
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш