Да приготвиш домашни бонбони е лесно. Да впечатлиш с интересни домашни бонбони е предизвикателство. Рецептата за домашни бонбони с фъстъчено масло и солени крекери е точно попадение в тази насока. Комбинацията на сладко и солено е впечатляваща и неочаквана, особено когато говорим за бонбони. Хрупкавите вкусни крекери са идеалният избор за тази рецепта, като придават не само соления привкус, а и специфичната текстура на тези бонбони с фъстъчено масло.
Необходими продукти:
фъстъчено масло - 1 чаена чаша
краве масло - 2 супени лъжици
пудра захар - 1/3 чаена чаша
крекери - 200 грама
За глазурата:
шоколад - 100 грама(ковертюр)
краве масло - 1 супена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за домашни бонбони и солени крекери е изборът и подготвката на крекерите. Избирате хрупкави пълнозърнести крекери. С блендер смилате ¾ от предвиденото количество крекери, а останалата част натрошавате на дребни парченца.
С помощта на миксер разбивате кравето масло заедно със захарта, след което към сместа добавяте и фъстъченото масло. След като получаване на хомогенна смес добавяте и подготвените крекери. Разбърквате добре до получаване на тесто, пише supichka.com. От него оформяте топчета с размера на орех, подреждате ги в чиния и ги оставяте в хладилник или фризер, за да стегнат.
Разтопявате шоколада на водна баня, добавяте кравето масло и разбърквате до получаване на хомогенна смес. Докато шоколадът е съвсем течен поставяте стегналите бонбони, овалвате добре, така че да се покрият с глазура от всички страни. След това отново прибирате домашните бонбони на студено в хладилника и съхранявате там до момента, в който ги сервирате.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш