Оценката на перфектната зрялост на авокадото и отварянето му в идеалното време не е лесна задача. Ако го отрежете само ден по-късно, този сочен плод може да се превърне в каша. Но няма причина да го хвърляме в кошчето. Все още можете да използвате презрели меки авокадо, за предпочитане в рецепти, където трябва да получите кремообразна текстура.
Направете дресинг за салата
Авокадото е чудесна храна за приготвяне на дресинг за салата. Не само осигурява кремообразна текстура, но също така осигурява много здравословни мазнини, витамин Е и малко протеини. Смесете го с малко лимон, кисело мляко, ситно нарязан чесън, зехтин, сол, черен пипер и подправки по желание и ще получите дресинг за салата. Почитателите на пикантните неща могат да добавят малко чили на прах.
Поставете го в брауни
Опитвали ли сте някога да слагате авокадо в шоколадови браунита? Вкусът на тъмно какао или настърган шоколад ще маскира узрялото и омекотено авокадо. Използвайте този плод като заместител на маслото и се насладете на вкусни сладкиши.
Правете смутита
Омръзнало ли ви е банановото смути? Ще получите също толкова кремообразна напитка, ако добавите авокадо. Смутито от авокадо, ванилово кисело мляко и малко мед е много популярно в Южна Америка.
Направете мус
Мекото презряло авокадо е идеалната съставка за приготвяне на шоколадов мус. Смесете горчивото какао с авокадото, докато получите гладка смес, добавете малко кокосово мляко, подсладител и малко канела и се насладете на всяка хапка.
Поставете авокадото в чийзкейк
Кремообразната текстура на авокадото е идеална и за приготвяне на чийзкейк. Смесете едно меко авокадо с крема сирене, захар и изцедена лайм и ще получите освежаващ крем за чийзкейк без печене.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш