Една година условно за мъж, нарушил карантината си в Търговище. Мехмед е сключил споразумение с прокуратурата вчера.

38-годишният мъж се завърнал от Германия  и бил поставен под задължителна карантина от РЗИ в Търговище. Посочил в декларация адреса, на който ще бъде в изолация до края на месец март. При проверка на 21 март около 17,30 часа се установило, че Мехмед не е там. Така се стигнало до повдигането на обвинение.

В същото време негова съгражданка - 25-годишната Къймет, ще положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година. Освен това тя получи и две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител, и двете за срок от шест месеца.

До наказанието на 25-годишната обвиняема за отклоняване от посочен адрес на задължителна 14-дневна карантина след завръщане от чужбина се стигнало, след като Къймет С. се отказала от разглеждане на наказателното дело срещу нея и сключила споразумение с Районната прокуратура в Търговище.

Младата жена се завърнала от чужбина с приятеля си. Посочили, че ще търпят карантинните мерки на адрес в Търговище. Заради разправия помежду им Къймет напуснала квартирата и отишла в дома на родителите си. Отсъствието й от посочения в предписанието на РЗИ в Търговище адрес било установено и срещу нея било образувано досъдебното производство за отклоняване от наложената карантина по време на пандемия със смъртни случаи и извънредно положение. 

Снимка: Илюстративна