56-годишен мъж е дръзнал да посегне на храм в Пазарджишко, за да открадне монетите на миряните оставени при молитви и в кутия за дарения. По искане на Районна прокуратура – Пазарджик съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо престъпника. 

Престъплението е извършено на 24 март, 11 дни след началото на извънредното положение в България, свързано с разпространението на коронавирус.  

Посегателството е в параклиса „Св. Димитър Мироточец“, село Дебръщица, обл. Пазарджик. Мъжът разбил ограда на храма и нахлул в свещената обител. Там намерил кутията за дарения, разбил отвора й с техническо средство и отнел намиращите се в нея 54 лева, на монети. През това време в храма нямало посетители.

Няколко часа по-късно мъжът, който се оказва рецидивист, се похвалил пред жители на селото, че бил откраднал пари от параклиса. Обвиняемият е задържан от полицейски служители, като е върнал изцяло отнетата сума. Той е бил осъждан за подобни престъпления. 

Определението на Районен съд – Пазарджик, в което мъжът е оставен в ареста, подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.