В интернет пространството стартира подписка, с която граждани ще настояват жената, за която се твърди, че не спира да тормози инфлуенсърката Ясмин Кирилова, да бъде настанена в психиатрично заведение, пише GlasNews.bg.

В описанието към подписката се споменава, че спрямо лицето Гергана Руменова Неделчева има образувано досъдебно производство за множество извършени престъпления в социалните мрежи по чл.144 от НК. Твърди се, че същата е диагностицирана с решение на ТЕЛК с диагноза "Шизофрения - маниен тип". Посочва се още, че спрямо нея има внесено искане по реда на Закона за здравето, като същото се разглежда от Районния съд в Пловдив. 

"Въпреки образуваните производства, към настоящия момент същата не спира да извършва престъпление", посочва авторът на петицията.

Авторът на петицията споделя, че поводът за стартирането й, е "липсата на адекватност от страна на държавата".

"Това лице е опасно за себе си и околните! Това не е наше предположение, а реално доказан факт с експертиза в досъдебното производство пред ГДБОП. Въпреки констатацията на докторите от 09.2023 г. това лице е на свобода и не спира да извършва престъпления!", се посочва още в описанието към петицията.

Инфлуенсърката Ясмин Кирилова твърди, че в продължение на две години получава заплахи от въпросната жена. В социалните мрежи тя се представя с името Noor Fatih и е от Пловдив, а според майка й - тя е добре, няма психични проблеми и най-вероятно е била провокирана. 

"В името на Господ, в името на Аллах, искам детето ти да умре, искам на Артур сърчицето, малкото сърчице, което чуваш да бие, да спре. И това да се случи пред твоите мили очички, Ясминче", гласи една от заплахите, отправени към Ясмин.

По думите на Ясмин жената, която я подлага на онлайн тормоз, си прави фалшиви акаунти в TikTok и споделя, че детето й е починало. Твърди се дори, че тя е направила некролог на детето на инфлуенсърката.

Ясмин е категорична, че може да докаже това, което твърди. Тя е била в ГДБОП и е предоставила обяснения за случващото се. "Предоставих флашка със звукозаписи, с екранни снимки и чатове. Разследващите полицаи лично видяха съобщението в моя телефон: „Ще ви намеря, ще бъде убито детето ти. Ще те убия”, казва Ясмин в свое интервю.

Припомняме, че на 10-и март се състоя протест в защита на жертвите от психично болни хора. Протестът се проведе пред Районния съд в града под тепетата. Тормозената инфлуенсърка също е присъствала на протеста.

Към този момент над 4000 души са се подписали в онлайн петицията. Най-много са подписите от София - 1003, Пловдив е на второ място - с 428 подписа, а Варна - на трето.

Продължаваме да следим развитието на казуса.