Трима души са задържани в Пазарджишко по подозрение за купуване на гласове по време на проведената на 28 март специализирана полицейска операция.

При проверки на „Криминална полиция“ в хранителни магазини в град Септември и беловското село Мененкьово органите на реда открили и иззели списъци с имена на хора и парични суми срещу тях. Задържани са собствениците на двата обекта – 67-годишна жена от Септември и 71-годишен мъж от Мененкьово, срещу тях са образувани досъдебни производства.

Екип на "Икономическа полиция" се натъкнали на подобни списъци в магазин и в Ракитово, стопанисван от частна фирма. Задържан за срок от 24 часа е 39-годишният собственик на търговския обект. По случая е образувана преписка, предаде БНР.

Задържан е и 51-годишен жител на панагюрското село Бъта, който съхранявал в къща пневматична пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, и 21 ловни патрони 12-ти калибър.

Установени са 7 души, на възраст между 16 и 46 години, от различни населени места в региона, които са извършили взломни кражби от жилища, обществени сгради и търговски обекти, както 18-годишен, срязал две от гумите на паркирана кола.

От пазарджишката полиция уточняват, че по време на специализираната полицейска операция вчера са проверени 1061 човека, 1074 моторни превозни средства, 7 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 8 автоморги и сервизи, 8 заложни къщи и 43 търговски обекти (павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения).

Образувани 16 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани 10 души за срок от 24 часа. Съставени са 77 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.