Заместник началникът на столичното Трето РПУ Красимир Любомиров и Николай Стоименов от сектор "Джебчийски кражби" са полицаите, задържани за  присвояване на тото фиш от възрастна жена. 

Въпросният тото фиш е бил в дамата. В последствие се озовава в зам-началника”, обясни днес на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева. 

Жената заявила, че печелившият фиш й е бил отнет. Тя е с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете. Това обаче не попречило на полицая да се яви с него и да поиска печалбата от свое име.

"Софийската районна прокуратура е сезирана относно случая на 11 февруари. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници", заяви зам-районният прокурор Иво Илиев.

При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са  достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

През януари възрастна жена се оплакала в Трето РПУ, че е пострадала от джебчийка в трамвай. Бабата, която - по думите на наблюдаващия прокурор - е в много тежко материално положение установила, че й липсва портмонето, в което имало няколко лева и тото фиш. Преди това точно обаче проверила, че фишът печели 12 000 лв.

В тото пункта обяснили на жената , че печалби над 10 000 лв. се изплащат в централата.  После обаче я обрали в трамвая.

Зам.директорът на 3-то РПУ се "заел" с  жалбата на бабата. Не я завел, но започнал работа , като я изпратил в отдел "Джебийски кражби" на свой познат.

В Тотализатора постъпило писмо от въпросния полицай от Столична дирекция, в което... питал кое е печелившото лице и каква е печалбата. При това указвал да се води кореспонденция не с други органи на МВР, а само и единствено с него.

По неведоми пътища фишът се озовал в ръцете на Любомиров, който явно успял да намери крадеца.

От свидетели и видеонаблюдание е установено, че зам.началникът е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка в тотото с цел да получи печалбата, макар, че знаел, че бабата е подала сигнал в тотото, обяви днес Стефан Банков - шеф на "Вътрешна сигурност" на МВР.

Двамата ръководители от полицията са обискирани, а при началника група в СДВР е намерена въпросната, водена само от него и колегата му "преписка".