Четирима от общо осемте задържани за побоя над 16-годишния Румен Койчев се сдобиха с обвинения. Това съобщи говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.
„Обвиненията са за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди в съучастие, като законът предвижда лишаване от свобода между 2 и 10 години”, съобщи Илиев.

В хода на разследването досега е установено, че Румен е бит от 19-годишните Васил Миткулев и Георги Иванов, както и от 16-годишния Виктор Радев и 17-годишния Николай Петров.

Законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години за това деяние, като по отношение на непълнолетните, наказанието по закон се редуцира в лишаване от свобода до 3 години, но понеже има непълнолетни, за тях наказанието се редуцира до 3 години затвор, съобщиха още от прокуратурата.

Тези обвинения са работни. Все още се уточнява причината за нанесения побой.

„Обадиха ми се от кабинета на главния прокурор Сотир Цацаров, за да ме уверят, че се работи бързо по случая и съм благодарна за това”, коментира пред TrafficNews.bg майката на Румен – Искра Койчева, която е журналист в Радио Пловдив.
Какво си спомня Румен от побоя и какво точно се е случило – ексклузивно интервю с него очаквайте след малко.

Видео от болницата - ВИЖТЕ ТУК

 TrafficNews.bg