С 6 удара с брадва Янко Йорданов умъртвил съпругата си Троянка. Това стане ясно днес в съдебната зала на Апелативния съд, където магистратите гледаха мярката за неотклонение на убиеца. Янко не се яви в съдебната зала, тъй като е настанен в психиатрична клиника. Съдът потвърди решението на Пловдивския окръжен съд и потвърди мярката му за неотклонение "задържане под стража". Той ще бъде преместен в психиатричната клиника към затворническата болница в Ловеч. 

Срещу него е повдигнато обвинение по чл.116 ал.1 т.6 от НК, затова че на 11.12.2014 г. в Пловдив умишлено е умъртвил съпругата си Троянка Й., като деянието е извършено с особена жестокост. Адвокатът му обаче ще пледира, че е невменяем. 

„Вече е назначена психиатрична експертиза, той съжалява за стореното и признава вината си”, заяви адвокатът на Янко Светослав Титов.

Янко и Троянка имали две деца – едното е бебе на 3 месеца, а другото е на две годинки. Сега за тях ще се грижи баба им.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Ива Модова