Полицията в Пловдив излезе с официално съобщение по повод снощното убийство на майстора на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия. Ето какво съобщават те:
Днес, около 19.35 часа, на тел. 112 е подаден сигнал за прострелян мъж пред хотел край стадион “Лаута” в жк “Тракия”. Незабавно на мястото са изпратени екипи на полицията и спешна медицинска помощ. Установена е самоличността на мъжа – 38-годишен пловдивчанин, който е починал в линейката на път за болница. Първоначалният оглед на местопроизшествието е извършен под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив. Предприети са всички необходими действия за разкриване на извършителя на тежкото криминално престъпление и изясняване на евентуалните мотиви. Продължават оперативните и процесуално-следствените действия по случая.

За убийството TrafficNews.bg първи съобщи. Оръжието е било без заглушител, защото изстрелите са се чули ясно. Предполага се, че става въпрос за ловна пушка. Нападателят е избягал. Димитър Стоянов е съпругът на топмодела Роси Черногорова. Тя беше на мястото на трагедията заедно със семейни приятели.

Малко след полунощ полицията откри опожарен автомобил в покрайнините на парка, до който беше убит майсторът на бойните изкуства.

Колата е била залята със запалителна течност, след което е била запалена. След огледа, автомобилът много бързо беше транспортиран до паркинга на КАТ. Снощи екип на TrafficNews.bg отиде до паркинга на КАТ, но не му беше позволено да снима колата.

Автомобилът най-вероятно е краден. Купето на аудито е изпепелено с цел заличаване на всякакви следи от убиеца. Предполага се, че убиецът не е бил сам и че има съучастник, но от полицията не се ангажират с коментар на твърденията.

ВИДЕО, коментарите на хората от района и как е застрелян Стоянов – ВИЖТЕ ТУК

Снимки от мястото вижте в първата новина ТУК

Димитър Стоянов, който притежава заложна къща в града и едновременно с това се занимава с ММА боеве, бе разстрелян пред кооперацията , в която живее. Той е издъхнал на път за болницата.

Димитър Стоянов-Лудия е зам.-шеф на федерацията по "Шу-ту". Семействотобитава голям апартамент в новата кооперация в парк "Лаута". Той има две деца и е притежавал заложна къща. Полицията издирва извършителя на покушението. Само преди два дни в Пазарджик стана друго показно убийство – това на началника на кабинета на кмета Татяна Стоянова.

Уменията на Димитър Стоянов - Лудия вижте ТУК

Какво направиха приятелите му във фейсбук след вестта за трагедията - ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg