Навлизаме в седмицата на абитуриентските балове, а един мъж, който съвсем скоро отброяваше от 1 до 12, сега ще се изправи пред съда. Една заместник директорка на пловдивско училище пък никога повече няма да получи цветя от своите ученици, които завършват средното си образование. Причината е катастрофа на пешеходна пътека, завършила с летален изход и променила съдбата на няколко семейства.

На 12 януари миналата година 19-годишният шофьор със стаж зад волана едва 3 месеца блъсна пресичаща 52-годишна пловдивчанка на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул. „Марица-юг“. В последствие стана ясно, че жената е Милена Петрова - заместник директорка на пловдивското СУ „Цар Симеон Велики“.

Тя беше откарана с линейка в УМБАЛ "Св. Георги" в много тежко състояние - множество счупвания и политравми, като бе и в кома. Последва акция по кръводаряване, в която се включиха десетки хора. Макар че лекарите се бориха близо седмица за живота ѝ, зам.-директорката издъхна на 20 януари миналата година. 

Почина зам.-директорката, блъсната на пешеходна пътека в ПловдивЛекари се бориха за живота на 52-годишната жена от 12 януари

Жената блъсната на пешеходна пътека е зам.-директорка в пловдивско училище, състоянието и е критично

Единственото, което от полицията изнесоха тогава като информация, бе че пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни. 

Въпреки че практиката показва, че при такива случаи се повдига бързо обвинение на шофьора на автомобила, в конкретния случай то се забави с месеци. Не стана ясно и каква мярка за неотклонение му беше наложена. Не се съобщиха и никакви подробности за шофьора.

По информация на TrafficNews зад волана на автомобила е бил Веселин Тачев. Сега, почти година и половина по-късно, обвинение е внесено в съда и в понеделник ще се проведе разпоредителното заседание по делото. Според обвинителния акт Тачев ще отговаря пред магистратите за причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на нарушаване Закона за движение по пътищата.

В съдебната зала трябва да стане ясно как ще протече делото срещу младия мъж и дали той ще признае вината си.

Месец след смъртоносния удар на зам.-директорката в Пловдив: Ясна е самоличността на шофьора, но обвинение нямаОчакват се резултати от две съдебни експертизи