Тялото на 23-годишната Вероника Здравкова от Никопол бе открито от рибар в река Янтра днес близо до гарата, където студентката във Великотърновския университет е била видяна за последен път около 19 ч на 28 февруари.

Студентката най-вероятно е била ограбена, тъй като липсват малка сума пари, бижу, мобилен телефон и документи. Вероника не е била изнасилена, съобщи лице, запознато с резултатите от аутопсията.

Студентката, която изчезна в края на работния ден във верига за мебели, е тръгнала през безлюдни ниви към центъра на Велико Търново. Обяснила е на своя приятел, че отива да пие кафе със своя позната и отказала да бъде закарана. Най-вероятно крадци са проследили момичето от района на гара "Велико Търново" по пътя към мост над река Янтра. Старото съоражение свързва южния пътен възел на старата столица с нерегулирани земеделски имоти, които водят към гарата и веригата "Технополис". Проверено е било алибито на приятеля на Вероника и то категорично е показало, че той няма връзка с изчезването на момичето.

Досега подобни кражби и инциденти не е имало в този район, коментира служител на общината. Полицията е критикувана във форумите, че в този район няма осветление и хората могат да станат лесни жертви на крадци и престъпници. "Мястото, където е била нападната Вероника на практика е извън града. Това са ниви и те по никакъв начин не могат да бъдат осветявани", заявиха от общината.
Най-вероятно силното течение на водата е разкъсало дрехите й.

След като целия предобед полицаи, спасители и близки търсиха следи от момичето, рибарят Симеон Плачков слязъл по стръмния бряг и сред шубрака забелязал в реката нещо, което първоначално помислил за кукла. Като се вгледал, 70-годишният въдичар разбрал, че в клоните до брега всъщност се е заклещил труп на момиче.

Ужасеният мъж разказа, че удавената била със смъкнати панталони, поради което тръгнаха предположения, че може да е била изнасилена.

Рибарят започнал да търси телефон, за да позвъни в полицията.

Минути по-късно униформени отцепиха района и започнаха следствени действия по събиране на улики и заснемане на местопроизшествието.