10 бона глоба отнесе мъж, нарушил карантината си в Карлово. След сделка с прокуратурата, той бе осъден още на 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок.

30-годишният мъж се прибрал от чужбина на 5 април. На летището в София му било издадено предписание за 14-дневна карантина.

На 13 април 2020 г., полицейски служители извършили проверка на адреса в   Карлово, на който той посочил, че ще изпълнява задължителната карантина, но не го открили.

Те се свързали нарушителя по телефона, който им съобщил, че пътува с лек автомобил и се намира близо до  село Черноземен. Той изпълнил разпореждането на полицаите да се върне в жилището си. Малко след това бил привлечен като обвиняем.

6 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 10 000 лева бе осъден и 29-годишен, нарушил карантината си отново в Карловско.

Той трябва да бъде 14 дни в дома си в село Ведраре, но по време на проверка, мъжа го е нямало на адреса.  Същият бил открит на публично място.