Шестима са задържани при специализирана полицейска операция във Враца. В труднодостъпна  местност,  в  бивши лозя на землището на село Селановци криминалисти се натъкнали на плантация с трева. На парцела били засадени 106 растения, достигнали различна големина, някои от тях в процес на съзряване. 

Задържани са петима, занимавали се  с отглеждането на растенията, а по-късно е установен и техен съучастник, който успял да се укрие в специално подготвен за обитаване  бивак на брега на река Дунав.

!етири частни имота, обитавани от задържаните са били претърсени. Установени са 200 саксии с пръст, подготвени за засаждане, препарати за растителна защита, форми за разсад, части от въздухопроводи и др. Намерени  и иззети са 20 мобилни телефона, СИМ карти, боеприпаси, камери за видеонаблюдение и фотокапани. 

Изяснено е, че шестимата са употребявали упойващи вещества. Задържаните са демонстрирали висок жизнен стандарт- автомобили, недвижими имоти и др.

Шестимата са привлечени в качеството на обвиняеми, като на единия е наложена мярка „парична гаранция“, а на останалите – мярка за неотклонение „задържане под стража“.