Убийството в Куклен: Мариян Паскалев не признава вина

Синът на жертвата поиска 100 бона обезщетение

17.09.2024 13:00 5308 0
Убийството в Куклен: Мариян Паскалев не признава вина

Мариян Паскалев, обвинен в убийството на братовчед си Ламбри Лятев в края на 2022 година в Куклен, отново застана пред съда. Той е привлечен към наказателна отговорност за посегателството, което според прокуратурата е извършено по  особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Както TrafficNews съобщи, двамата мъже били роднини и живеели в съседни къщи в Куклен. Често си гостували и употребявали алкохол, като понякога се карали за дребни неща, както се случило и в деня преди убийството - 28 декември 2022 г. Преди фаталната развръзка Паскалев обвинил жертвата, че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му. На следващия ден около 20:00 ч., след като се прибрал и пил алкохол, Паскалев решил да потърси обяснение от Лятев заради ракията.

Отишъл в къщата му, където между двамата възникнал скандал. Паскалев започнал да му го удря и рита по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие. След това го изоставил в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължили да пие. По-късно роднина на Ламбри подал сигнал на тел. 112.

Пристигналите на място лекари констатирали смъртта му.

Извършено ли е убийството в Куклен с особена жестокост? Върнаха делото за поправка

Днес Паскалев отново бе изправен пред съда. По време на разпоредителното заседание в залата бе и един от синовете на убития Ламбри – Димитър Ятев. Последният бе депозирал молба да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец. 22-годишният мъж е предявил иска за 100 хиляди лева неимуществени вреди и 3000 лева имуществени за направените разходи по погребение, помени и надгробен камък.

Пред магистратите Мариян Паскалев, чрез защитниците си в лицето на Георги Кутрянски и Красимир Елдъров, отказа да признае вина по така повдигнатото му обвинение. Адвокатите обаче поискаха делото да се гледа по реда на особените правила, а именно съкратено следствие с разпит на определен кръг свидетели и вещи лица.

Един от най-близките приятели на Димитър Ятев също ще бъде разпитан . Младежът ще бъде доведен от затвора, къде е в момента. Той ще внесе яснота по делото относно страданията и болката, които е изпитал Димитър след загубата на баща си.

Така, след уважение на всички искания на страните, Окръжен съд насрочи делото за края на октомври.

Пиянската свада с убийство в Куклен: Предават на съд извършителя

Мъжът, убил братовчед си след запой в Куклен, остава в ареста

Мариян бил много пиян, когато пребил до смърт братовчед си

Пиянска свада между братовчеди- причината за убийството в Куклен

 

 

Изпрати новина