38-годишният Михаил Станчев, който уби от ревност бизнесмена Коста Николов - Миджурина и простреля в главата приятелката си Симона Тодорова,  призна всички факти, описани в обвинителния акт и поиска съкратен процес.

Бившият охранител бе доведен в Съдебната палата в Бургас окован в белезници за разпоредителното заседание по делото за убийството пред хотел "Сън Вилидж" в Слънчев бряг на 2 юни миналата година.

Пред съдебната зала в бургаския съд чакаха много свидетели, но сред тях не бе Симона Тодорова, която оцеля по чудо с куршум в главата.

Срещу Михаил Станчев има подадени 4 иска - 2 за по 150 хил. лева и един от 50 хил. лева от близките на убития бизнесмен. Симона Тодорова е подала иск за 70 хил. лева обезщетение.

Пред съдиите Михаил потвърди какво е извършил. Съдията го попита дали е наясно, че самопризнанията му ще бъдат използвани при определянето на присъдата, на което той отговори: "Да, г-н съдия!"

Представителят на роднините на жертвата обаче поиска да бъдат разпитани шестима свидетели на страданията, които са им причинени от убийството на Коста Николов.

Хазартният бос и собственик на верига заведения бе застрелян в своя "Мерцедес”, с която смяташе да отведе Симона на вечеря.