43-годишна шивачка от Пловдив и 19 -годишната й дъщеря загинаха в зверска катастрофа край Пловдив миналата нощ. В болницата е съпругът на жената, който е в тежко състояние и все още не знае , че най- близките му хора са мъртви. Инцидентът е станал снощи, около 20.40 часа в района на надлез Скутаре на източнообходния път. Турски гражданин, който бил зад волана на лек автомобил “Ауди” с немска регистрация ,предприел неправилно изпреварване и навлязъл в лентата за насрещно движение, където се блъснал челно в лек автомобил “Опел” с пловдивска регистрация.

При удара на място са загинали 43-годишната водачка на опела и дъщеря й, а 47-годишният й съпруг е настанен в болница за наблюдение. От “Ауди”-то, в което пътували трима турски граждани, е хоспитализирана 39-годишна жена, а на 19-годишен младеж е оказана медицинска помощ. Алкохолната проба на водача, също на 39 години, е отрицателна.

Според наши източници чужденецът пътувал за Турция и бързал да се прибере.  Работата по случая продължават служители от сектор “Пътна полиция”. 

Опелът на пловдивчаните е буквално размазан при удара. Кървавото начало на новата 2015 година повтаря началото на 2014 -та, която бе изключително тежка и броят на убитите в катастрофи е рекорден. 

Кои са загиналите при зверския удар - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg