Тримата млади асеновградчани, които се озоваха в ареста дни след крупния обир на магазин от веригата "Била", при който бяха задигнати 20 000 лева, вече са привлечени като обвиняеми, съобщиха от Прокуратурата. Тримата - двама 23-годишни, и един - на 21 години, са направили самопризнания за извършеното от тях престъпление, като подробно са описали механизма, по който са действали. 

След предварителен сговор помежду си и чрез използване на техническо средство – ключ, те отнели от хипермаркета чужди движими вещи – пари, сумата от 17 514 лева, ваучери за храна на стойност 2701 лева и записващо устройство, на стойност 260 лева, всичко на обща стойност 20 475 лева, от владението на управителя на хипермаркета.

До момента е установено, че на 21 септември 2018 г. в Асеновград тримата обвиняеми отнели пари от касата на магазина, както и горепосочените  вещи. След извършване на престъплението те изгорили ръкавици, маски и дрехи, с които били облечени, и изхвърлили монетите в язовир в близко село.

При извършени процесуално-следствени действия почти цялата отнета парична сума е била открита и иззета от три места - в храсти в местност край града, в стопанска постройка в близко село и в изоставен строеж в Асеновград. На всяко едно от местата имало по 5000 лева, опаковани в найлонови пликове, които били скрити там от обвиняемите, като общо са намерени 15 000 лева.

Тримата са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Разследването по случая продължава.