Треньорът по борба на обвинения в тероризъм 21-годишен Мохамед Абдулкадер не вярва това да е истина. Спроред Никола Дачев цялото обвинение е пълна измислица.

"Това дете не е никакъв терорист и фактът, че го свързват с баща му не го прави терорист. Мохамед никога не е бил с нещо по-различен и от малък тренира борба", каза Дачев, който познава младежът от малко дете.

Мохамед и синът на треньора също са близки приятели.

„Той спеше в моята къща. Играл е с моето дете, ял е от нашата храна и изведнъж от едни снимки стана терорист“, разказа Николай Дачев, който познава Мохамед от 6 клас като добро и отговорно момче, винаги стриктно в тренировките. 

„Да, той позира, за да може да се покаже в Бургас какви оръжия има в Сирия. Той не е ходел постоянно там – веднъж в годината за 15 дни... “, обясни той в ефира на БТВ.

Според него 21-годишното момче винаги е било възмутено от войната в Сирия. Дачев изтъкна, че той (Мохамед) не е искал да ходи там, но е искал да вижда баща си.

Треньорът показа снимки на бореца, когато става за първи път шампион на България.

„Защо не го задържаха в първия ден, когато се е върнал в България? Целият град го познава. Никой ли не забеляза нещо през това време“, запита той.

Лелята на задържания Мохамед е категорична, че племенникът ѝ не е терорист.

Лелята на младежа, арестуван за тероризъм: Разбиха вратата, насочиха лазер срещу менСпоред обвинението бащата е джихадист, но Виолета споделя, че синът нямал общо с него