Двама тийнейджъри бяха заловени от полицията, след като откраднаха микробус в Панагюрище. Сигналът бил получен в нощта на  неделя срещу понеделник от 54-годишен жител на Стрелча. Мъжът съобщил, че е откраднат микробус „Форд“, който бил паркиран пред жилището му.

Екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча провели незабавни заградителни действия. Не след дълго те засекли возилото и установили самоличността на автоапашите. Оказало се, че това са две момчета на 15 и 16 години, и двамата от Стрелча. Те са задържани в полицейското управление, а с тях работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Служители на РУ-Пещера са задържали и трима извършители на кражби по време на полицейска акция за противодействие на битовата престъпност. Преди седмица апаши разбили прозорец от къща, собственост на 44-годишна пещерка. Прониквайки в жилището, те отмъкнали кафе-машина. При проведеното разследване служителите от група „Криминална полиция“ при полицейското управление в родопския град установили, че автори на посегателството са 20-годишни младежи.

У тях е открита и иззета откраднатата вещ. В събота 57-годишна жителка на Пещера подала сигнал, че е откраднат смартфона на 14-годишния и син. Криминалистите бързо открили извършителя, който се оказал 42-годишна жена от Пещера. По двата случая са образувани преписки, които са докладвани на Районната прокуратура.