Тийнейджъри са откранали домашна коза, за да нахранят кучета си с нея. Животното било жестоко разкъсано от озверелите кучета, докато тримата правели клипчета с телефоните си. В любителски видеоклипове, разпространени в социалните мрежи, е заснето нападението и умъртвяването козата преди месец. Зверството било извършено в стопанки постройки в град Лясковец.

По случая веднага било образувано досъдебно произвоство. Установено е, че в престъплението са замесени пълнолетен и двама непълнолетни. Кучетата са собственост на семействата на двамата непълнолетни, като не са регистрирани по предвидения в закона ред.

Към момента е установено, че единият питбул междувременно е продаден на трето лице, а вторият е бил укрит. Провеждат се действия по откриването му и предприемането на адекватни грижи за него.

Извършителите ще бъдат привлечени като обвиняеми, информират от прокуратурата в Горна Оряховица. За такова престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1 000 лв. до 5 000 лв.