Хората, пътуващи по линията Лейтънстоун на лондонското метро, преживяха истински кошмар. Мъж, въоръжен с мачете, нападна и преряза гърлото на случаен пътник, крещейки :"Това ви е заради Сирия", пише блиц. Кръвта ви ще отмъсти за нашите хора", съобщи "Дейли Мейл". Атаката става по една от най-напрегнатите линии на метрото и то по време, когато повечето лондончани са се прибирали от работа.

След като ранил сериозно жертвата си, непознатият тръгнал да атакува и останалите невинни пътници. В ръката си освен ножа носел и пистолет.Обаче бил повален на земята с електрошокови палки от няколко полицаи, пътували в същото купе. Те не били униформени, защото отивали към домовете си след края на смените си.

В момента нападателят се разпитва в полицията. Целта е да се разбере защо е казал точно :"Това ви е заради Сирия" и дали има връзки с терористични организации.

Така или иначе инцидентът става няколко дни, след като Великобритания се присъедини към войната срещу "Ислямска държава", която се води срещу нейните бази в Сирия от страни като Франция и Германия.
 


TrafficNewS.bg