Стотици великотърновци излязоха навън, за да почетат паметта на 23-годишната Вероника Здравкова. Младата жена изчезна в края на миналата седмица, а вчера тялото й бе открито в река Янтра.

Пред паметника "Майка България" в старата столица тази вечер се събраха приятели и колеги на убитото момиче. Навън излязоха и много граждани.

Част от хората инициираха подписка, с която призовават в района, в който е убита Виктория, да се монтират осветление и камери. Предлага се и в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията.
Подписката ще бъде внесена в Общинския съвет във Велико Търново, съобщи БТА.

Междувременно от общината съобщиха, че теренът около ж. п. гарата, в който е извършено и убийството, е държавна и частна собственост. Предстои среща с областния управител и с представители на Министерството на регионалното развитие, за да бъде решено как районът може да бъде

Утре във Великотърновския университет е обявен ден на траур, съобщи ректорът на висшето училище проф. Пламен Лекгоступ.

В Стопанския факултет, където е учила Вероника Здравкова, ще бъде обособен кът за почит, а всички часове ще започват с едноминутно мълчание.

Както TrafficNews.bg съобщи, тялото на младото момиче беше открито в река Янтра след тридневно издирване. Днес беше публикувано и писмо до убиеца на Вероника - ВИЖТЕ го ТУК