Съдът в Пазарджик остави в ареста сина на застреляния в пазарджишкото село Виноградец Наско Тонкев. 21-годишният Димитър Тонкев е обвинен в разпространение на амфетамини и марихуана.

Според негови близки това е начин да се затвори устата на младежа, който след смъртта си обвини за трагедията общинският съветник Лазар Влайков. Съдът наложи мярката „задържане под стража” на младия Тонкев, защото прецени, че има опасност той да се укрие, пише Фокус.

Младежът беше задържан в нощта на петък срещу събота. Шестима души са свидетелствали, че са се снабдявали с наркотици от него. Според един от свидетелите Димитър Тонкев се занимавал с разпространение на дрога от поне 3 години. Разследването срещу него започнало на 26 август – броени дни, преди баща му да бъде застрелян на детски рожден ден с пистолета на вече бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. При разпит шестгодишният племенник на Влайков призна, че е произвел фаталният изстрел. Димитър Тонкев обаче неколкратно обвини общинаря за случилото се.

Очаквайте подробности и ВИДЕО от съда!