Мъжът, обрал пощата в село Катуница, стрелял във фоайето на сградата. Това разказа служителката на гишето Весела Димитрова. В момента на обира вътре в помещението е имало още две жени.

„Чух силен гръм и веднага след това маскираният мъж нахлу при нас. Извика „давай“ и посочи парите. Имаше скиорска маска и слънчеви очила. Насочи пистолета към мен и след като му дадох парите избяга. Притесних се за живота на двете жени“, разказва Димитрова пред БТВ.

Тя не е разпознала нападателя, тъй като всичко се е случило много бързо. Димитрова днес отново е на работа, не се притеснява от случилото се. След 12 часа пенсионерите от Катуница ще могат да си получат пенсиите.

Паник бутон в пощенската станция няма, само аларма, която служителите включват, когато обектът е затворен.

Както съобщихме, пловдивската полиция разкри светкавично въоръжения грабеж. Извършителят е задържан, а криминалистите са намерили открадната сума непокътната. 

Полицаите от Садово са разкрили извършителя - 43- годишния Васко Рупеца. 

Мъжът живее в Катуница, в дома на родителите си. Не работи нищо, пие от сутрин до вечер и тормози майка си за пари, разказаха хора от селото. Често се забърква в различни престъпления. 

След грабежа, той е изхвърлил оръжието в река Чая , а след това седнал отново да пие с приятелите си. При обиска, цялата сума е открита в дома му. 

Рупеца е задържан за 24 часа. Предстои прокуратурата да му повдигне обвинение. 

Задържаха Васко Рупеца за грабежа на пощата в КатуницаПолицията разкри въоръжения грабеж за броени часове