Служител на Пътна помощ се сдоби с обвинение за това, че е укривал документи на сръбски гражданин. На 8 април 63-годишният работник отишъл на паркинга, на който били репатрирани над 20 тежкотоварни возила, които участваха в зверската катастрофа на АМ "Марица". Там той се срещнал с 56-годишен шофьор от Сърбия.

Служителят му поискал пътните превозни документи за стоката и камиона. Чужденецът му ги дал, а след това мъжът го уведомил, че трябва да плати 4 000 евро, за да бъде преместен камионът, а стоката - претоварена. Той се заканил, че ако шофьорът не заплати сумата, няма да си получи обратно документите, разказал сърбинът през органите на реда. 

Припомняме, че 22 тежкотоварни камиона катастрофираха на АМ "Марица" на 3-и април. ТИР-овете са част от колона, движила от ГКПП „Капитан Андреево“ към вътрешността на страната. Двама души загинаха, а четирима са били откарани в болница. 

Пред медията ни очевидци описаха катастрофата като "сцена от филм на ужасите". В продължение на цял ден участъкът бе затворен, а пътното платно се разчистваше. 

В крайна сметка, сърбинът не заплатил поисканата сума. Вместо това, подал сигнал в полицията, а представителят на фирмата бил задържан за 24 часа. 

По делото са извършени активни процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура – Харманли. За подобен вид документални престъпления законът предвижда до 3 години лишаване от свобода или пробация.