Прокуратурата започна проверка на пожар в цех на завод за магнитни дискове край пазарджишкото село Драгор. Както съобщихме, при инцидента пострадаха двама работници.

Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът е станал снощи 20:26 часа. По първоначални данни е била възникнала авария в машина за топене на метал, като двама от служителите на фирмата, занимаващи се с поддръжката се опитали да я отстранят. Касаело се е за дефектирал клапан с хидравлично масло под налягане. След два неуспешни опита да премахнат неизправността,  клапанът изпуснал хидравлично масло във вана с разтопен метал, който започнал да се разпръсква наоколо. Двамата служители са получили изгаряния, като са били откарани първо в Центъра за Спешна медицинска помощ-  Пазарджик, а след това в Клиника по изгаряния при УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. И двамата пострадали са с опасност за живота. Незабавно на мястото на инцидента е бил изпратен дежурен екип от РУ на МВР – Пазарджик, който е посетил произшествието, впоследствие е бил извършен е оглед, при който са участвали представители на РСПБЗН  Пазарджик, на Инспекция по труда,  Пазарджик и инженер-специалист по поддръжката на подобен род машини.

По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия.

Единият от ранените при взрива край Пазарджик е с 98% изгаряния на апаратна вентилацияЗа другия пострадал следващите денонощия ще са критични