„Единият от пострадалите - 52-годишен мъж е с тежка контузия на гръдния кош и корема, множество фрактури на ребрата от ляво и дясно, пневмоторакс в лявата гръдна половина и съмнения за руптура на далак.”, съобщиха за TafficNews.bg от УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

След консултация със специалисти мъжът е приет в Първа хирургична клиника за операция.

Ексклузивно ВИДЕО от мястото на инцидента - ТУК

Втората пострадала е жена на 54 години, приета с контузия на гръдния кош и корема и фрактура на две ребра. Тя е настанена за лечение във Втора хирургична клиника. Състоянието й е стабилно, обясниха дежурните лекари.

Още една жена, на 65 години, е приета със счупена китка и е настанена за лечение в Клиниката по ортопедия и травматология.

Сред пострадалите има и 9-годишно дете. След консултация с детски хирурзи и неврохирурзи е установено, че то е с охлузване на коляното, и тъй като се намира в добро състояние и е изписано за домашно лечение.

На всички пострадали са направени пълни кръвни изследвания, скенер и ехограф.

Тежката катастрофа затвори входа на град Баня, малко след Карлово. Две коли и цистерна се удариха непосредствено преди табелата на града.

Инцидентът стана в късния следобед, както съобщихме по-рано.

По първоначална информация цистерната с мляко е връхлетяла лек автомобил „Нисан”, който е изчаквал на завой на кръстовище. След удара, колата излиза на главния път и се удря в друг автомобил.

Ексклузивно ВИДЕО от мястото на инцидента - ТУК

Щетите по превозните средства са значителни, а инцидентът предизвика затруднения в трафика в района.
Най-вероятната причина за инцидента е несъобразена скорост от страна на цистерната с мляко.

TrafficNews.bg