Кадри момента на удара на зверската катастрофа показват истинската причина за мелето. На тях се вижда как черният автомобил "Нисан" е пуснал мигач, за да завие на кръстовището на изхода на Баня. Цистерна с мляко не успява да спре навреме и удря колата. Тя излиза на главния път и в нея се врязва друг автомобил. Веднага след сблъсъка хората от колата, заснели инцидента, се връщат и помогат на ранените.

По предварителна информация пострадалите са седем, като трима са в по-тежко състояние и са откарани в УМБАЛ "Свети Георги". Сред пътниците в едната кола е имало и две деца.

"Благодаря на всички шофьори, които слязоха и оказаха помощ на пострадалите. Водачът на цистерната, причинил катастрофата, също помагаше на пострадалите от двата автомобила. Линейките дойдоха изключително бързо", коментира под видеото в социалните мрежи водачът, заснел момента на удара.

Ето какво разказва един от очевидците на случилото се.

 

Водачът на лекия автомобил е 52 годишен мъж от Баня. От силния удар отзад нисана навлиза в насрещното и се блъска челно в Опел, шофиран от 38 годишна жена от гр. Баня. Шофьорът на нисана е пострадал най-тежко и е откаран в болницата със счупен крак и други травми. Пътниците в опела са прегледани и изписани за домашно лечение. 

TrafficNews.bg