Делото срещу пловдивските лекари д-р Борис Кузманов и колегата му д-р Христо Кунчев за смърт на пациентка в резултат на лекарска грешка за пореден път приключи окончателно с оправдателна присъда. То е на път да се превърне в прецедент с общо 9 оправдателни присъди на нива Окръжен, Апелативен и Върховен съд. Днес, 13 години след началото на процеса,  Върховен съд излезе с окончателно решение по казуса. 

На 26 септември 2009 г. в частната гинекологична клиника  „Торакс“ умира 77-годишната д-р Елена Венкова. Седмица по-рано тя постъпва там за биопсия, но при интервенцията са пробити матката и едно от тънките черва. Жената прави перитонит, развива и дихателна недостатъчност и лекарите не успяват да  я спасят. Д-р Кузманов е лекарят, извършил биопсията,а д-р Кунчев е бил дежурен в клиниката по време на престоя на жената там и е обвинен, че не е назначил навреме нужните изследвания, когато състоянието на пациентката започнало да се влошава.

Делото бе съпроводено с голям публичен интерес, тъй като д-р Кузманов, бе племеник на президентшата Антонина Стоянова и  син на бившия ректор на Аграрния университет  проф. Йорданка Кузманова Към настоящият момент докторът е действащ  акушер-гинеколог с частна практика. През 2019 г той бе арестуван за притежание на наркотици. 

Според защитника на д-р Кузманов, адвокат Стефан Левашки, това е най- дълго продължилото дело в практиката му.