С ЛиЛана нямаме общ бизнес, аз водя съвсем различен живот. В един прекрасен ден дойдоха 15 души от институции, чиито абревиатури не мога да запомня, започнаха да ровят в бельото на моята приятелка. Това заяви Александър Деянов - Скилър в "Тази неделя". Припомняме, че той и сестра му Лиляна Деянова бяха обявени в злоупотреба с евросредства. 

Деянов заяви, че първоначалната гаранция – от 100 хил. лв. го е превръщала в „един от най-опасните престъпници в България“, което определи като нелепо. В последствие сумата беше намалена наполовина.

"В делото и медиите се коментират АПИ, връзките с Васил Божков - това са неща, от които аз никога не съм разбирал и не съм имал каквито и да било контакти. Аз винаги съм живял в творчески свят и съм се занимавал само с музика", коментира още Александър. Той отрече да има какъвто и да е било бизнес със сестра си. 

Музикантът сподели, че при разпитите е имало въпроси и за бизнесмена Васил Божков, но той им е отговорил, че никога не се е срещал с него и не го познава. Допълни, че няма информация дали Лилана поддържа контакт с хазартния бос. По време на разследването стана ясно, че Деянов е спечелил евросредства за разработването на „Иновативна платформа за бийтбокс обучение и музикална транскрипция“. По думите му програмата е била негова мечта.

От 20 години се занимават с бийбокс, организирал съм събития, ходил съм по състезания – винаги съм се стремял да развия това изкуство, защото в България има много таланти, които се занимават с това нещо и ние сме водеща сила в света. Платформата помага да се направи курс, но при нея има иновативен транскрипционен език, който може да възпроизвежда отделните звуци, уточни той.

Изплатени са му 238 хил. лв. от общо 434 хил. лв., но платформата все още не е видяла бял свят. Той обясни, че тя е „опорочена“ заради чужди интереси. „Да, бенефициент съм, получих частична сума, като аз имам и самоучастие“, каза музикантът.