С 30 % са намалели регистрираните престъпления в Пловдив и региона на местата, където са монтирани камери за видеонаблюдение, сочат данни на МВР. С помощта на камерите вече са разкрити десетки престъпления.

В община Съединение има монтирани камери за видеонаблюдение, които могат да разпознават номера на автомобила както през светлата, така и през тъмната част от денонощието. Благодарение на камерите, през последната година няма нито една регистрирана телефонна измама в общината, съобщи за TrafficNews.bg кметът Георги Руменов.

Наскоро благодарение на камери от охранителна фирма „Трафик СОТ” разкриват мъж, който в района на Пловдив е крал плочки за лична употреба и ги е товарил в училищен автобус. Разкрита е и кражба на мотор /вижте ги в галерията/.
Нагъл крадец наскоро задига лаптоп и скъпа медицинска техника от частна клиника в Пловдив. Той влиза в помещението през покрива, разбива няколко врати, а по време на самия обир решава да си направи кафе. Действията му са запечатани от охранителна камера, а охранителите на "Трафик СОТ" локализират крадеца, след което викат полицията да арестува престъпника.
Вижте и видеото с наглия крадец по-долу.

В България обаче има населени места, където все още няма камери за видеонаблюдение. Това в голяма степен улеснява крадците, защото издирването им стават по-трудно.

TrafficNews.bg