45-годишната водачка на лек автомобил, която се вряза в тълпа от хора в пазарджишкото село Дебръщица, излиза от ареста, Glas.bg.

За жената ще бъде поискана мярка парична гаранция или подписка, но решението ще вземе наблюдаващият прокурор.

„В деянието няма умисъл. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни, а жената има и малко дете. Поради тази причини няма да се иска подстоянна мярка задържане под стража". Това съобщи пред Glas.bg говорителят на Окръжна прокуратура Пламен Пантов.

В същото време жители на населено място поискаха поставянето на легнали полицаи около мястото на инцидента, при който загина жена на 76 години. В болница в тежко състояние продължават да са 3 жени, като едната е с опасност за живота. 

Най-тежко е състоянието на 69-годишна жена. Тя е приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на таза. Има опасност за живота й. Предстои й операция в Отделението по неврохирургия. Ортопедична операция ще бъде извършена на 88-годишна жена, която е постъпила в Отделението по ортопедия и травматология. Пострадалата е със счупени части от подбедрица и фрактура на едната ръка. 76-годишна жена с гръдно-коремна травма е настанена в Хирургично отделение. Тя също ще бъде оперирана заради пневмоторакс.

Гледните точки на водачката на колата, на кмета на селото Латинка Вълчева и коментарът на говорителя на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов - вижте във видеото: 

В село Дебръщица се молят за трите жени, пометени на пътяУтре погребват четвъртата блъсната жена