Окръжна прокуратура задържа за 72 часа 41-годишния наркодилър Милен Шевкенов – Шефкена и му повдигна две обвинения. Както TrafficNews.bg съобщи, един от най-старите разпространители на дрога бе заловен снощи при акция на криминална полиция на входа на Пловдив на Голямоконарско шосе.

Повдигнати са му обвинения: за държане на наркотични вещества с цел разпространение и шофиране след употреба на дрога.

Шефкена е бил под наблюдение от няколко месеца, тъй като заниманията му не са били тайна за наркоченгетата. Бил е проследен и на връщане от „зареждане” той е спрян. Според участници в акцията Шефкена се заключил в колата и се опитал да избяга от полицаите. Те обаче му преградили пътя и той бил принуден да се предаде.

При обиска са открито близо 100 грама кокаин.

На наркопазара Шефкена е повече от 20 години, като  е осъждан за разпространение на наркотици. Очевидно присъдата и престоят му зад решетките не са изиграли очакваната превантивна роля, защото той продължава да зарежда канала си с кокаин. Той работи самостоятелно, има собствен канал от който се снабдява с наркотици. Започва "кариерата" си още през 90-те , работейки за един от големите дилъри в града. След това влиза във война с местен "наркобарон". Заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата. 

Един от най- старите пловдивски дилъри - Шефкена е заловен с кокаЗадържан е при акция на Криминална полиция