16-годишното момче, което бе намерено мъртво в столичния квартал "Димитър Миленков", е убито само с един удар в гърдите. Припомняме, че снощи, дежурен полицейски служител от 08 Районно управление на МВР в столицата, е забелязал на камерите за постоянния видеоконтрол необичайно раздвижване в района на квартал „Димитър Миленков“. На място са били изпратени полицейски екипи, установили безжизнено тяло на млад мъж.

16-годишен е убит в столицата, има задържанПричината за смъртта се изяснява

Към настоящия момент е известно, че починалият е шестнадесетгодишен. 28-годишен е бил задържан. Той е криминално проявен.

Заподозреният е привлечен като обвиняем за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Към настоящия момент е установено, че обвиняемият нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите на пострадалия - в слънчевия сплит. В резултат на това настъпила остра сърдечна недостатъчност, довела до рефлекторна смърт.

Квалификацията на обвинението е обоснована от предварителното заключение на назначената съдебномедицинска експертиза. Авторството на деянието е изведено от разпитани четирима свидетели пред съдия, както и иззети и приложени записи от видеокамери, разположени в района на местопроизшествието.