Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо на 47-годишен мъж за това, че в началото на март в Сопот, е направил опит да убие 51 годишния си съсед, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Припомняме, че всичко се случило за минути в следобеда на 9 март. Конфликтът започнал пред местно кафене.

51-годишен посетител бил ударен с брадва по главата и намушкан с нож в тялото от свой 47-годишен съсед. По време на случилото се и двамата мъже били под въздействие на алкохол, а в основата на скарването били влошени междусъседски взаимоотношения.

Въпреки че бива наръган двамата продължили да се блъскат и дърпат, като в този момент се намесил управителя на заведението, извикан по телефона. Той предупредил обвиняемия да остави брадвата, което той сторил. Преди това никой от останалите присъстващи не направил опит да преустанови инцидента, а в заведението имало няколко клиенти. На място пристигнали полицаи и медицински екип.

Пострадалият е бил откаран в болницата, където са му били обработени раните и по-късно е претърпял черепно-мозъчна операция. Според съдебномедицинската експертиза контузията на мозъка е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража".