Трима души са посрадали при бой сбиване в Тетевен. Потърпевши са двойка на възраст над 60 години и 40-годишен мъж, разказа очевидец пред TrafficNews.bg. Екшънът се разиграл вчера между две живеещи в съседство фамилии. Възрастните хора били поръчали дърва за огрев, няколко души им помагали в рязането. Тогава техен съсед направил забележка на един от мъжете, а напрежението бързо прераснало в скандал, а след това - в сбиване.

Съседите, които били от ромски произход, атакували двойката с брадви. На място дошла полиция, като, по първоначална информация, двама души са били задържани. На пострадалите е оказана медицинска помощ, след което били изписани за домашно лечение.

"Видях семейството - имаха прорезни рани по краката и ръцете. Познавам ги и знам, че са мирни и тихи хора, не са конфликтни", разказа очевидец пред медията ни. Той допълни, че това не е първи подобен случай. Преди около година отново имало напрежение между семействата. Според източника ни извършителите са с криминални досиета.

"Искам да бъде дадена гласност на този случай, защото ситуацията е нетърпима. В извънредно положение сме, трябва да си подадем ръка и да си помагаме, да сме внимателни към възрастните. Вместо това - тръгваме да се трепем. Аз не вярвам, че в случая ще има възмездие - прибират ги в ареста, а после ги пускат на свобода", сподели той. 

От ОД на МВР - Ловеч потвърдиха, че техни екипи са се отзовали на сигнала са сбиване снощи. Лицата са задържани за 24 часа, а материалите са докладвани в Прокуратурата. Очаква се дежурният прокурор да прецени дали да удължи мярката им за неотклонение. 

Снимка: Архив