Момче получи условна присъда след опит за убийство. 16-годишният Кристиян Сотиров беше намушкан с нож от свой съученик през юли 2018-а след спречкване. След като го напада, Даниал Бейкверди разказа как е „защитил своето". В интертет се разпространи и клип, в който показа ножа, с който е ранил момчето. Родителите на пострадалото дете искат справедливо наказание за нападателя и са категорични, че ще търсят правата си. 

„Даниел получи условна присъда с изпитателен срок от 3 години. Преди са били приятели. Впоследствие обаче между тях възниква напрежение. И двамата са били нови ученици в класа. Направена е гей карикатура на сина ми. Даниел отправя заплаха към него и след това го намушква. Имаше късмет, че лекарите успяха да го спасят. Той има 30 см разрез на корема. Има наранявания на ръката и врата”, разказа бащата Кристиян Сотиров пред Нова телевизия. 

Той допълни, че има възможност прокуратурата да обжалва решението на съда. „Призовавам отговорните институции да си свършват работата. Ще заведем и частен съдебен иск”, каза още бащата на момчето. По думите му родителите на Даниел не са ги потърсили и не са се извинили за станалото. „Доколкото знам се занимават с частен бизнес. Може би не са обръщали достатъчно внимание на детето”, смята Кристиян Сотиров.