35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, отново чу "виновен". Апелативен съд потвърди наказанието му, наложено на първа инстанция. Той бе наказан ефективно от магистратите на Окръжен съд през юли тази година.

 Припомняме, че инцидентът стана минути след 18:30 часа на 27 юли 2020 година. Мелето бе предизвикано от водач на лек автомобил Ауди – 35-годишният Владимир, който пътувал към Девин. Поради несъобразена с пътния участък скорост пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер. 

Шофьорът, убил в катастрофа двама приятели край Пловдив: Виновен съм! Бих върнал времето назад и не бих се качил в кола

 

Наумов получи наказание лишаване от свобода в размер на 3 години. Недоволен от присъдата си Владимир Наумов е подал жалба в Апелативен съд. В молбата си той е поискал по-леко наказание, а режимът на изтърпяване да бъде изменен в условно.

Шофьорът, убил в катастрофа двама приятели край Пловдив,отново пред съда: Дайте ми шанс, аз вече изтърпявам наказаниеВладимир Наумов поиска по-леко наказание, различно от ефективна присъда

В крайна сметка преди близо 15 дни Наумов отново бе попарен с решението на магистратите. Те изцяло потвърдиха наказанието му - затвор. Медията ни научи още, че най-вероятно мъжът ще се възползва от правото си да обжалва пред ВКС. Още в съдебна зала, адвокат Трайко Иванов заяви, че не трябва да се уважава жалбата на Наумов, тъй като това ще е подигравка с паметта на Неждет Рашидов и Давид Тисовски.

 „Това трябва да ни бъде пример за генерална привенция, да си вземе цялото общество поука. Ако бъде отсъдена условна присъда, това ще е подигравка с паметта на жертвите. Днес се представиха доказателства, че съпругата на Наумов е с влошено здравословно състояние и това е аргумент за по-лекото наказание. Ами състоянието на всички близки и приятели на Неждет Рашидов и Давид Тисовски? Те в какво състояние са и към този момент? Още преживяват шока и тъгуват, посещават терапевти”, каза адвокат Иванов.

Така и магистратите прецениха, че действително трябва да се наложи тежкото наказание на Наумов.