Четирима са задържани при вчерашна операция на полицията по линия на производството и съхранение на наркотични вещества. Акцията е проведена вчера на територията на Хасково, Димитровград и Харманли с помощта на служебно куче.

В Харманли е установен мъж, използвал таванското си помещение на жилището си за производство на марихуана. Под ръководството на прокуратурата са извършени процесуално следствени действия за претърсване на помещението, където са намерени и иззети общо 2590 грама канабисови съцветия, 37 растения от вида на конопа и 2 грама метаамфетамин.

Установено е, че помещението е обособено за отглеждане на дрога с монтирани вентилатори и електрически печки, климатик, множество работещи кварцови лампи и дървени скари за сушене на дрогата.

Собственикът на дома – 33-годишен мъж е задържан по образуваното досъдебно производство. В РУ Димитровград са били проверени мъже на 22 и 30 години, държали в себе си съответно 0,78 грама и 1,57 грама марихуана. Последният задържан е 20-годишен хасковлия, проверен от криминалистите в областния град. В дрехите му са открити 13 станиолови топчета марихуана с тегло 4,5 грама.