Под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) се провежда разследване за организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Действията по разследване се извършват от разследващ полицай при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР.
След преценка за събрани достатъчно доказателства са привлечени петима обвиняеми за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел – получаване на доходи от престъпна дейност.

Трима от обвиняемите са привлечени и за това, че в изпълнение на решение на организираната престъпна група са държали кокаин с цел разпространението му (чл. 354а, ал. 2 от НК), а един от тях е обвинен и за това, че в изпълнение на решение на организираната престъпна група е продал кокаин (чл. 354а, ал. 2 от НК), съобщават от държавното обвинение.

Според този състав когато наркотичните вещества или техните аналози са в големи размери, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

И петимата обвиняеми са с мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета с определение на Софийски градски съд (СГС) по искане на наблюдаващия прокурор.

Разследването по случая продължава.