32-годишен мъж е задържан отглеждане на марихуана след спецакция на полицията. Днес Окръжна прокуратура–Пазарджик  е повдигнала обвинение на мъжа за това, че  на 21 март 2023 г., в апартамент в  Пазарджик и в къща в село Калугерово, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 13 килограма.

Обвиняемият на неустановени дати през 2023 г е засял и отглеждал в нарушение на разпоредбите 20 растения от рода на конопа.

На 21 март 2023 г. при извършени от полицейски служители претърсвания и изземвания в апартамент в Пазарджик и две къщи в село  Калугерово, са били намерени и иззети горепосочените наркотични вещества. Установено е, че и на трите места били обособени оранжерии, пригодени за отглеждането на марихуана. Съоръженията били оборудвани с осветление със специални лампи, вентилация, система за контрол на влажността, прибори за отглеждане и разсаждане, няколко модерни сушилни и др., като всички те са иззети.   

По досъдебното производство са извършени действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели иззети са веществени доказателства, назначени експертизи и др.   

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура–Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.